Muut

HELSINGIN PIMEÄ PUOLI, Tammi 2018

Kaupunki on vallattu, poltettu ja pommitettu. Ihmisiä on tapettu, huijattu ja paleltunut pakkaseen. MTV:n rikostoimittajan ja dekkarikirjailija Jarkko Sipilän kirjoittama kirja kertoo kaupungin pimeän puolen tarinat: rikoksista keskustassa, kaksoismurhasta 1800-luvun Katajanokan slummissa, blineillä ja kaviaarilla herkuttelusta helsinkiläishotelleissa, kun muu kaupunki näki nälkää.

Rikostarinat ruotivat myös 2000-luvun henkirikoksia ja muun muassa sitä, mikä sai suojelupoliisin salaamaan ranskalaisterroristin pidätykseen vuonna 1981. Sata pahaa paikkaa on sijoitettu kaupungin kartalle. Kirja on julkaistu myös englanniksi: Dark side of Helsinki.

 

elämäni-gangsterina

ELÄMÄNI GANGSTERINA : CANNONBALLIN SISÄPIIRILÄISEN MUISTELMAT, Crime Time, 2016

Rikostoimittaja Jarkko Sipilä on toimittanut moottoripyöräjengin jäsenen Marko Lönnqvistin muistelmat. Ennennäkemätön kertomus liivijengien salatusta, huumehöyryisestä ja väkivaltaisesta maailmasta.

 

 

 

 

rahan-metsastajat-sipila

RAHAN METSÄSTÄJÄT, Crime Time, 2013

Rahan metsästäjät on New Yorkin Wall Streetille sijoittuva kansainvälinen
jännityskertomus siitä, mihin pidäkkeetön voittojen tavoittelu
voi johtaa ja miten kylmäverisiä ihmisiä pankkimaailman
huipulla liikkuu.

Suomalaisen dekkarikirjailijan Jarkko Sipilän ja yhdysvaltalaisen sijoitusmeklarin Scott Stevensonin yhdessä kirjoittama
dekkari julkaistaan samaan aikaan Suomessa ja USA:ssa.

 

jarkko-sipilä-ei-vasikka-käskien-laula

Ei VASIKKA KÄSKIEN LAULA, Crime Time, 2012

Novellikokoelma. Ataripoliisi Suhonen Lontoossa. Kirjailija Kajasteen uskomaton esikoisteos. Talousrikollinen Svanströmin kotiinpaluu. Komisario Takamäki pankkiryöstäjän perässä jouluaattona. Siinä tämän rikosnovellikokoelman tarinoiden aiheita. Kaikissa novelleissa näkyy Sipilän tavaramerkki, realistinen ja tarkka alamaailman kuvaus loppukoukkua, yllättävää loppuratkaisua unohtamatta.

 

 

 

jarkko-sipilä-pahapahatyttö

PAHA PAHA TYTTÖ, Crime Time, 2010

Jarkko Sipilän ja Harri Nykäsen yhdessä kirjoittama Paha paha tyttö pyörittää kovaa kovaa peliä. Se panee vanhat kaveruussuhteet ja alamaailman ikiaikaiset kunniasäännöt koetukselle.

Julkisuudessa marinoitu huippujohtaja Sebastian Virta juhlii loistohotellissa kokaiinin ja prostituoitujen voimin nimitystään kansainväliseen pankkiin.
Yksi naisista päätyy sairaalaan ja huumenuuskaus matkapuhelinvideolle.

Vääriin käsiin joutunut nauhoitus tuo alamaailman torpedo Raidin Helsinkiin, pakottaa komisariot Janssonin ja Takamäen yhteistyöhön sekä vie ataripoliisi Suhosen moottoripyöräjengin jäljille. Kuviota sekoittaa niin pornokauppias Sundman kuin rikosten maailmasta eroon pyrkivä Suhosen lapsuudenkaveri Salmela.

 

 

jarkko-sipilä-veri-luottoa-lisaa

VERI LUOTTOA LISÄÄ, Vakka & Kansi, 2010

Minikokoinen novelli. On kaksi miestä ja laaja manner. Mukaan kuvioihin tulee vilppi, jota ei voi enää perua. Mutta veri – se lisää luottoa.

 

 

 

 

 

Kulmapubin koktaili, Taskukirja Loisto, 1999

Vuonna 1999 julkaistu Kulmapubin koktaili on novellikokoelma. Seitsemässätoista novellissa päähenkilöinä on sekä rikollisia että poliiseja. Mukana on niin tavallisia kansalaisia kuin kovia ammattirikollisia.

 

 

 

 

jarkko-sipilä-koukku

KOUKKU, Book Studio, 1996

Koukku oli Jarkko Sipilän esikoisdekkari, joka julkaistiin 1996. Teoksessa vastikään rikospoliisiin päässyt Juha Raivio setvii epämääräistä poliisimurhaa. Kiero poliisi tapetaan Helsinginkadulla kesken kapakkakierroksen. Kaksi tappajaa pakenee lahjotun vartijan avulla Sörnäisten vankilasta. Miten nämä kaksi tapahtumaa liittyvät toisiinsa vai liittyvätkö? Raivion mielestä kyllä mutta hän ei millään lailla saa palapelin paloja loksahtamaan paikoilleen.